HLZ HRVATSKO DRUŠTVO ZA HITNU MEDICINU

U Zagrebu je 13. prosinca 2019. godine održana godišnja skupština HLZ – Hrvatskog društva za hitnu medicinu. U sklopu skupštine održan je i 4. Simpozij društva, s temom „Testiranje na mjestu gdje se bolesniku pruža skrb – POC“. Odlična predavanja o prednostima i ograničenjima POC analize krvi održali su predsjednica društva izv.prof.prim.dr.sc. Višnja Nesek Adam, dr.med., dr.sc. Vanja Radišić Biljak, spec. med.biokem. i Marin Črnelč, prodajni predstavnik, a potom su svi sudionici dobili priliku  u praksi isprobati te vježbati različite krvne pretrage na i-STAT analizatorima.

Izvještaje sa stručnog usavršavanja u inozemstvu, u Sveučilišnoj klinici Bern, izložili su Adis Keranović, dr.med., i Sandra Radovanić, dr.med., koji su boravili u Švicarskoj uz financijsku potporu HLZ – Hrvatskog društva za hitnu medicinu. Kako je bilo na ovogodišnjem Kongresu hitne medicine u organizaciji EuSEM-a prenijela nam je Ivana Srzić, dr.med., koja je ove godine dobila financijska sredstva za aktivno sudjelovanje na kongresu.

Predsjednica društva izv.prof.prim.dr.sc. Višnja Nesek Adam, dr.med. izvjestila je o radu i aktivnostima HLZ - Hrvatskog društva za hitnu medicinu, kojih je bilo popriličan broj. Uz to, zahvalila je i svima uključenima na velikom trudu i zalaganju, te pozvala sve liječnike koji se bave hitnom medicinom na aktivno uključivanje u rad društva.

© 2018 HLZ Hrvatsko društvo za hitnu medicinu
WEB DIZAJN / iDEAL MEDIA